Csoki?
Talán. Sokcsokoládé nemcsaka kakaó fa termésébőlvan lehetmég pl.:babból. A fehércsoki 1g csokolábé sincs csak egyéb összetevőket tartalmaz. De vissza térve a csokoládéra alaposaban elkéne olvasnunk hogy miket eszünk , mertr bíborttetüt is tartalmazazal szinezik ízesítik a csokoládét. A csokoládé egészen sokáig el ál magában gondoljunk csak bele, hogy egészen Afrikábol ellszálittani ide.... Hogy ennél is előréb mennyek a készittés. Egy kakaófán átlagosan 2-3 csogoládé gumó terem a fatörzsén szétszorva. Miután leszüretelték utána a gyárba viszik és adig keverik-főzik amedig kész álapotba nem kerül a csoki.
Bogár?
Tháföldön és más Ázsiai országokban bogarakat rágcsálókat és sok más egyéb a nyugati ember számára furcsa ételeket esznek. De mégis megdöbbentő amikor borárnyalókáról vagy csokis csótányról beszélek. Ugyanis ott ezek a finomságok. Úgy készitik az adott édeséget hogy csokoládéba mártjákvagy egyéb édeségbe(pl.: karamell) Azok után kirakják száradni a napra és készen van a csokis tücsök, a karamelles csótány STB. Az én szerény véleményem az hogy ezek közöl sok igen ízletes és néhol még Magyarországon is lehet kapni.